Producten, software en service voor Digital Signage

Vragen?   service@123digitalsignage.nl

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een player?

Players voor Digital Signage zijn er in alle soorten en maten. Voor elke situatie is een andere player de juiste keuze. In dit artikel behandelen we enkele belangrijke beoordelingscriteria die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Afmeting en bevestiging

De players zijn er in allerlei afmetingen. Kijk voor aanschaf van een player hoeveel ruimte u heeft. Ook belangrijk om alvast na te denken over de bevestiging van de player, voor sommige players zijn er beugels beschikbaar voor bevestiging aan een scherm of muur.

Snelheid

De snelheid van de player is belangrijk voor de stabiliteit. Een player die snel genoeg is voorkomt haperend beeld en vastlopers. Een snellere player is wel altijd duurder waardoor het als de prijs belangrijk is een balans in prijs en snelheid gevonden moet worden.

Ventilator

Er zijn players die koelen met een ventilator en zonder ventilator. De players zonder ventilator zijn vaak te herkennen aan de tekst “fanless”.  Op sommige locaties is een player met ventilator niet gewenst. Als de player volledig stil moet zijn kies dan voor een “fanless” player. Ook in erg stoffige ruimtes kan beter geen player met ventilator geplaatst worden.